Dvokatna barokna palača podignuta je na jugoistočnom uglu velikog bloka uz Katedralu, čiji je razvedeni tlocrtni obris nastao nakon potresa 1667. godine.

Arhitektonskoj vrijednosti interijera ove palače, osim organizacije prostora, posebno pridonosi i visokokvalitetna kasnobarokna oprema, a oblikovanje njezine, vjerojatno već u klasicizmu dovršene istočne fasade, pripada među najreprezentativnija pročelja dubrovačkih palača.

Ovom sanacijom obuhvaćen je segment istočnog pročelja i to od nivoa poda drugog kata do vrha objekta. Najveća oštećenja istočnog pročelja posljedica su direktnog pogotka granate za vrijeme Domovinskog rata. Spomenuti dio pročelja zapravo i nije zid nego specijalna struktura kamenog okvira. Iznad prozorskog parapeta nastavljaju se na južnom i sjevernom rubu zidovi iz smjera istok-zapad, dok se u sredini nalazi kameni stup između prozora na istočnom pročelju. Iznad prozora izvedeni su profilirani kameni nadvoji.

Elementi nadvoja su sa stražnje strane spojeni sponama od kovanog željeza koje su se nalazile u vrlo lošem stanju i u većoj su mjeri uzrokovale pucanje i ispadanje dijelova iz kamenog nadvoja. Iznad kamenog ravnog nadvoja i ravnog luka od sedre nalazi se kameni vijenac od masivnih blokova.

Sanacija je obuhvaćala demontažu kamenog vijenca i svih elemenata kamenih okvira, te popravak (ili izradu novih dijelova) i ponovnu ugradnju uz projektom predviđena ojačanja nategama od inoxa. Izvedeni su i restauratorski radovi na kamenom grbu obitelji Gozze koji je bio jako oštećen.

Radovi sanacije izvedeni su tijekom 2007. i 2008. godine, temeljem projektne dokumentacije izrađene 2007. godine.