Održana je treća u nizu radionica za izbor predstavnika Izvršnog odbora Upravljačke komisije Plana upravljanja

Petra Marčinko izabrana za predstavnicu Izvršnog odbora Upravljačke komisije Plana upravljanja

U prostorijama DURA-e je u utorak, 31. svibnja 2022. održana treća u nizu radionica za izbor predstavnika u Izvršni odbor Upravljačke komisije Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a „Starim gradom Dubrovnikom“. Predstavnika su birali vijećnici Gradskog kotara Ploče iza Grada.I ova radionica je bila koncipirana kao i prethodne dvije,  te je uvodnim govorom Članica uprave DURA-e gđa Marina Lazarević sve okupljene pozdravila u ime Zavoda za obnovu Dubrovnika, Grada Dubrovnika i DURA-e i upoznala ih sa samim procesom izbora kandidata.Ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika gđa. Mihaela Skurić kao i tijekom prvih radionica  predstavila je dokument Plan upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a „Starim gradom Dubrovnikom“ prisutnima.

Potom je uslijedilo javno glasovanje za predstavnika/cu Gradskog kotara Ploče iza Grada u Izvršnom odboru Plana upravljanja gdje je jednoglasno izabrana gđa. Petra Marčinko, vijećnica GK Ploče iza Grada.

Zavod za obnovu Dubrovnika kao glavni koordinator za provedbu Plana upravljanja u suradnji s Dubrovačkom razvojnom agencijom DURA provodi proces organizacije i provedbe radionica kroz koje će biti izabrani kandidati za Izvršni odbor Upravljačke komisije Plana upravljanja. Odluka o usvajanju Plana u svjetskim dobrom UNESCO-a „Starim gradom Dubrovnikom“ donesena je u Dubrovniku 29. ožujka 2021. godine. Plan upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a „Starim gradom Dubrovnikom“ prvi je plan upravljanja za svjetsko dobro Dubrovnika (i prvi takve vrste u Republici Hrvatskoj). Plan upravljanja daje opće i konkretne smjernice za upravljanje i očuvanje svjetskog dobra te upućuje na međunarodno prihvaćene standarde i alate za upravljanje baštinom.