Održane radionice za ponovni izbor predstavnika Gradskih kotara kontaktnog područja svjetskog dobra u Izvršni odbor Upravljačke komisije Plana upravljanja

 

U subotu, 25. ožujka 2023., održana je posljednja u nizu radionica za ponovni izbor predstavnika kontaktnog područja Gradskih kotara u Izvršni odbor Upravljačke komisije Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a „Starim gradom Dubrovnikom“. Radionice su se održavale nakon provođenja kotarskih izbora održanih krajem 2022. godine. Zbog izmijenjenog sastava novo konstituiranih vijeća gradskih kotara, bilo je potrebno ponoviti postupak izbora predstavnika gradskih kotara u Izvršni odbor Plana upravljanja.

Nakon održanih radionica te provedenih glasovanja, novo izabrani predstavnici na razdoblje od naredne četiri godine su:

  • Za predstavnicu Gradskog kotara Pile Kono u Izvršni odbor Plana upravljanja ponovno je izabrana gđa Katarina Doršner
  • Za predstavnicu Gradskih kotara Gruž, Lapad i Montovjerna u Izvršni odbor Plana upravljanja ponovno je izabrana je gđa Marijana Manenica
  • Za predstavnicu Gradskog kotara Grad u Izvršni odbor Plana upravljanja ponovno je izabrana je gđa Mara Kolić Pustić
  • Za predstavnika Gradskog kotara Ploče iza Grada u Izvršni odbor Plana upravljanja izabran je g Đani Banovac

Ciklus radionica proveo je Zavod za obnovu Dubrovnika kao glavni koordinator za provedbu Plana upravljanja u suradnji s Dubrovačkom razvojnom agencijom DURA. Na prijedlog Gradonačelnika, izabrane kandidate iz novo konstituiranih gradskih kotareva u Izvršni odbor Upravljačke komisije Plana upravljanja imenovat će Gradsko vijeće.

Odluka o usvajanju Plana u svjetskim dobrom UNESCO-a „Starim gradom Dubrovnikom“ donesena je u Dubrovniku 29. ožujka 2021. godine.

U nadležnosti je Izvršnog odbora i njegova je osnovna zadaća briga o neposrednoj primjeni Plana upravljanja i osiguravanje koordinacije svih dionika uključenih u provedbu Plana upravljanja.