Ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika sudjelovala je na Konferenciji o potresu i zgradama zaštićene kulturne baštine, koja se održala 3. ožujka 2022. godine, u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.

Konferencija je okupila preko 800 sudionika koji su cijeli dan imali prilike slušati najnovije informacije vezane uz teme: post-potresne obnove zgrada pod kulturnom zaštitom, konzervatorske smjernice, primjere uspješne obnove, primjene novih tehnologija, potresne otpornosti i energetske učinkovitosti.

Institucionalni partneri konferencije bili su: Ministarstvo kulture i medija te Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, a zeleni partner Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Stručnom prezentacijom o potresnoj obnovi kulturne baštine u Dubrovniku, sudionicima se prikazala metodologija obnove na primjerima uspješne obnove ključnih objekata kao i stambenih blokova u povijesnoj jezgri Dubrovnika, te se još jednom potvrdila stručnost Zavoda za obnovu Dubrovnika.

Comments are disabled.