>
ZAVRŠENI RADOVI IZMJENE VANJSKE STOLARIJE NA JUŽNOM I ISTOČNOM PROČELJU ZGRADE NA ADRESI BRANITELJA DUBROVNIKA 15
ZAVRŠENI RADOVI IZMJENE VANJSKE STOLARIJE NA JUŽNOM I ISTOČNOM PROČELJU ZGRADE NA ADRESI BRANITELJA DUBROVNIKA 15
Završeni su radovi izmjene vanjske stolarije na južnom i istočnom pročelju zgrade na adresi Branitelja Dubrovnika 15.
Radovi su obuhvaćali sanaciju 25 drvenih prozora, dvostrukih krila tamo gdje je tako originalno izvedeno, odnosno jednostrukih u potkrovlju i na prozorima manjih dimenzija. Prozori s naknadno adaptiranim podjelama krila vratili su se u prvobitno stanje. Vanjska krila su se izvela s dvostrukim ostakljenjem, a unutarnja s jednostrukim. Na prozorima koji imaju izveden prostor za rolete ugradile su se drvene roleta od ariša. Izrađen je novi drveni pleter na prozorima na kojima je izvorno postojao. Kamene igle su se sanirale tašeliranjem i/ili popunjavanjem rupa reparaturnim mortom tamo gdje to bilo potrebno.
Radove u vrijednosti 499.785,60 kuna bez PDV-a izvela je tvrtka " Vodopija" d.o.o. na temelju glavnog projekta izrađenog od strane " Polzer" d.o.o. Nakon kratke obustave radova radi usklađivanja vrste okova prema izvornom, te otežanim uvjetima izvođenja radova radi pandemije koronavirusa u proljeće 2020., radovi su završeni 30.lipnja 2020. a sve u skladu sa uputama nadležni konzervatora ispred Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.
Projektantski nadzor vršila je Maja Polzer, dipl,ing,arh., stručni nadzor Andrija Tolja, dipl.ing.arh., a koordinaciju među sudionicima Martina Nadoveza, bacc.ing.aedif.