Lazareti
Lazareti
Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika

Zavod za obnovu Dubrovnika izradio je u cijelosti projektnu prijavu Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika za Nositelja projekta Grad Dubrovnik. Projekt je prijavljen na osnovu Poziva za dostavu projektnih prijedloga: Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine.

U fazi provedbe projekta Zavod za obnovu Dubrovnika će provoditi relevantni dio aktivnosti vezano za javnu nabavu, te vođenje projekta. Pored Zavoda za obnovu Dubrovnika u provedbu projekta uključeni su slijedeći projektni partneri: Turistička zajednica Grada Dubrovnika, Razvojna agencija Grada Dubrovnika, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Deša pro d.o.o., Udruga Deša – Dubrovnik, Art radionica Lazareti, Studentski teatar Lero, folklorni amsambl Linđo, Dubrovačka ART udruga bez granica i Artur Sebastian Design.

Projekt Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika osmišljen je kroz jedanaest komponenti. Projektom će se obnoviti tri lađe spomeničkog kompleksa Lazareti te će se za svih 10 lađa nabaviti oprema potrebna za izvođenje kulturno turističkih programa zanimljivih lokalnom stanovništvu i turistima. Educirat će se projektni tim o upravljanju kulturnim dobrima što će osigurati kvalitetno upravljanje i financijsku i sadržajnu održivost.

Vrijednost investicije: 33.782.458,92 kn